Skip to main content

Podcast De Architect over retail, met Han Dijk en Martijn Extercate

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , , .

Winkelen doen we tegenwoordig vooral online en in unieke brandstores. Leeglopende winkelcentra worden daarom getransformeerd tot woongebieden. Het landschap verrommelt door de anonieme logistieke hallen langs de snelweg en de steden staan vol met bestelbusjes en elektrische fietsen van bezorgdiensten. In deze driedelige podcastreeks gaan hoofdredacteur Merel Pit van de Architect en ik op zoek naar inspirerende antwoorden op het veranderende winkellandschap. In deze aflevering spreken we met Han Dijk van stedebouwkundig bureau PosadMaxwan en met Martijn Exterkate, retailadviseur bij Stec Groep.

Lees hier het interview in de Architect met Han Dijk.: “Veel naoorlogse winkelcentra zijn versteende eilanden afgesneden van de wijk.” En hier het interview met Martijn Extercate: “Haarlem bijvoorbeeld doet veel om de ervaring voor de consument te verbeteren.”

(Foto’s David Meulenbeld)