Skip to main content

Kaan verstopt koninklijke olifant onder basse-cours Paleis Het Loo

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , .

Dikkie Scipio van KAAN Architecten heeft een talent voor projecten die even omvangrijk als onzichtbaar zijn. Aan het KMSKA, het Koninklijke Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen, voegde ze – verscholen in het hart van het negentiende-eeuwse gebouw – een heel nieuw museum. Nu heeft ze het zeventiende-eeuwse Paleis Het Loo onder de grond verrijkt met vijfduizend ‘verstopte’ vierkante meter aan nieuwe ontvangst- en tentoonstellingsruimte, met veel marmer en warm notenhout. Voor de Architect schreef ik over deze ambitieuze uitbreiding. Lees hieronder mijn artikel en bekijk de foto’s:

https://www.dearchitect.nl/280982/kaan-verstopt-koninklijke-olifant-onder-paleis-het-loo?giftCode=bqIACDEqTcOwdWwFqYlrA1ZTOTAxJ1w33gDlI8jeMGfFOEFU6_zOC-YQjVbRNHET&social=email

De beelden hieronder van de werkzaamheden, te zien in de tentoonstelling over ’the making of’, geven een goede indruk van de omvang van de werkzaamheden: