Kaan verstopt koninklijke olifant onder basse-cours Paleis Het Loo

Kaan verstopt koninklijke olifant onder basse-cours Paleis Het Loo

Dikkie Scipio van KAAN Architecten heeft een talent voor projecten die even omvangrijk als onzichtbaar zijn. Aan het KMSKA, het Koninklijke Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen, voegde ze – verscholen in het hart van het negentiende-eeuwse gebouw – een heel nieuw museum. Nu heeft ze het zeventiende-eeuwse Paleis Het Loo onder de grond verrijkt met vijfduizend ‘verstopte’ vierkante meter – met veel marmer en warm notenhout – aan nieuwe ontvangst- en tentoonstellingsruimte. Voor de Architect schreef ik over deze ambitieuze uitbreiding. Lees hieronder mijn artikel en bekijk de foto’s:

https://www.dearchitect.nl/280982/kaan-verstopt-koninklijke-olifant-onder-paleis-het-loo?giftCode=bqIACDEqTcOwdWwFqYlrA1ZTOTAxJ1w33gDlI8jeMGfFOEFU6_zOC-YQjVbRNHET&social=email

Deze beelden van de werkzaamheden, te zien in de tentoonstelling over ‘the making of’, geven een goed beeld van de omvang van de werkzaamheden: